Thursday, May 14, 2015

Food Review : Viv's Boutique Cafe, TTDI

Soalan paling susah nak dijawab dalam dunia ni ialah : 

"Nak makan kat mana?" Or "Kita nak makan ape?"

Thanks to OpenSnap, the apps that helping me a lot especially when planning dinner date with my wife. Teheeeeeee.

So, dari the apps, I found very nice place to take my wife keluar makan iaitu Viv's Boutique Cafe, TTDI. 



Paling kelakar, her first reaction was "B, tak mahal ke makan sini? Makan tempat biasa laaa" . Hahahahaha Nampak macam cafe mewah, tapi harga dekat sini berpatutan dan sedap. So, jom Islam tunjuk few dishes yang I like the most. Hehe


Dekorasi kedai ni buat kita macam berada di rumah. Serius cantik.




My wife nak sangat the green teddy bear tu. I forgot to ask where they buy the teddy bear, so I can get one to my wife. Hahaha




My Favourite Dishes here, oh our favourite dishes (forgot about my wife lol) :

Mushroom Soup : mixed all the mushroom . Super Delicious! Highly Recommended :)



Served with bread stick and the price is only RM15.80. Kenyang !



Grilled Salmon with Mango Sauce only RM35.00. 





BBQ Short Ribs! Islam dapat tahu ribs ni diperap dengan bbq sauce kemudian di grill. Ehmmm, Sedap!


 Harga setiap hidangan adalah RM38 dan disediakan bersama mashed potato dan salad. 


Salad with Mango Citrus Dressing only RM14.90. Oh they have bread crumbs on their salad. It's actually really good. Hehe



I love Japan dishes and thats why I love this Bento Set. Kalau nak makanan berat yang mengenyangkan. You should pick this. 



Hidangan ni cuma RM18.90.




 Tapas Prawn Ballon. Nama quite interesting and rasa juga lain. This is kind of different way to eat your prawn. 


Udang tu dipanggang kemudian diletakkan bersama vege yang digaul dengan dressing sauce home made special , lime juice dan papadom. 

Harga setiap hidangan adalah RM18.50. 


Finally the dessert!  Chocolate Aquarium, My wife tak suka manis so Islam dapat makan ni sorang-sorang. Hehehehe 




Hidangan ni sebenarnya kek coklat and topping ice cream vanilla, kemudian ditaburkan denga love letter waffle stick.  1 hidangan besar ni RM17.90. 




Other beverages :








You should try this cafe, tempat best to having dinner with your wife or anyone. Nak buat gathering pon boleh. 

Viv's Boutique Cafe & Restaurant 


No. 16, Ground Floor, 
jalan Wan Kadir 1 
Taman Tun Dr Ismail, 
60000 Kuala Lumpur

Contact Number: 03-77337911
-------------------------------------------------------------------------------


Oh Islam nak share tentang apps Open Snap tu. Actually korang boleh check website diorang kat sini : http://www.opensnap.com/ . 




Kalau kat Google Play lak macam ni : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.openrice.snap . 




Rakyat Malaysia ni ada satu masalah untuk cari tempat makan. So, dengan ada nya app ni, actually bantu korang untuk pilih tempat makan best dan berdekatan. Siap boleh pilih kategori, nak makan Malaysian cuisine ke, Indian cuisine ke. Or korang nak try tempat baru ke, semua boleh check tengok. 


Korang pon boleh share okay, macam islam kan selalu try makan dekat tempat best-best. So, Islam rasa Islam patut share untuk korang. Sharing is Caring kan. Hehehe

1. Pilih gambar makanan or terus je snap gambar makanan. 


2. Boleh pilih emoji.



3. Lepas pilih, masukkan segala detail tentang gambar tu like location, nama makanan, or rate taste dia. 




My wife yang aktif guna apps ni, sebab dia selalu join and try tempat makanan baru. My favourite food hunter. Hehehe










Jom cari tempat makan best!